PSZ-POFÉSZ-MAPÉSZ-KÉSZ közlemény a 2020. évi bértárgyalás lezárásáról


PSZ – POFÉSZ – MAPÉSZ – KÉSZ közlemény.
A mai napon lezárultak az idei évi postai bértárgyalások. A fő követelésünk, a munkáltató által kezdetekben ajánlott kizárólag egyszeri kifizetés helyett az alapbérfejlesztés is megvalósult. Összességében a postai dolgozók bértömegének növekedése meghaladja a 11%-ot. A postások éves bérfejlesztése a többi közszolgáltató társaság (MÁV, VOLÁNBUSZ) mértékével vált azonossá. Az átlagos alapbérfejlesztés 8%, a postai munkavállalók közel kétharmadának ugyanakkor ezt meghaladó mértékű bérfejlesztése valósulhat meg.
Ez az érdekképviseletek összefogásának és az elmúlt években nem látott sztrájkfenyegetésnek az eredménye. Az összefogást továbbra is fent fogjuk tartani, semmilyen hivatkozással nem húzható el jövőben 7 hónapig a bérmegállapodás megkötése. Kevesebb mint öt hónap múlva 2021. Végezetül felhívjuk a kollégák és a munkáltató figyelmét, hogy a sztrájk soha nem cél, de a jövőben már egy bármikor élesíthető eszköz.
Budapest, 2020. augusztus 6.

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Hozzászólások


    Bors Ervin   2020.08.12

Májustól 8% béremelés, az éves szinten 5.33%. Most kellett volna sztrájkolnotok, és egy 3 éves bérmegállapodást kikényszeríteni.A KSH szerint az országos átlagfizetés a 400 ezret közelíti havonta, a postásoké ugyan mennyi? Aregionális bérezés meg egy külön vicc.

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !