Szolidaritási nyilatkozatok a Postás béremelésért


A postások idén még nem részesültek béremelésben!

A Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége szolidáris a postai dolgozókkal és elfogadhatatlannak tartja azt, hogy az idei évben még nem kaptak semmilyen alapbéremelést. A Magyar Postánál dolgozóknak is járna az a megállapodás és bérfejlesztés, ami teljesült a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél és más közlekedési vállalatoknál.

A Magyar Posta Zrt-nél képviselettel rendelkező szakszervezetek elkezdték a sztrájkra való felkészülést abból a célból, hogy a társaságnál dolgozó munkavállalók megkapják jogos béremelésüket..

A KDSZSZ tagszervezeteinél a csütörtöki napon több száz kék szalag kitűzésével fogják kifejezni szolidaritásukat munkatársaink, a közszolgáltatásban ugyancsak nélkülözhetetlen munkát végző postásokkal!

Budapest, 2020. augusztus 5.

Dobi István, a KDSZSZ elnöke

 

Szolidaritás a postásokkal: csütörtökön viseljünk kék szalagot!

A MÁV-csoportnál az utolsó pillanatban jött létre az idei bérmegállapodás: ugyanezt az egyezséget március 16-án már nem lehetett volna megkötni. Persze, szakszervezetként a vasutas bérfejlesztés mértékével sosem lehetünk elégedettek. Vannak azonban, akiknek ennyi sem jutott: a Magyar Postánál - és sok más munkáltatónál - az egészségügyi veszélyhelyzet bevezetését követően már nem jöhetett létre bérmegállapodás. Azóta sem kaptak bérfejlesztést. Ők most figyelmeztető sztrájkra készülnek. Gondoljunk rájuk, és 2020. augusztus 6-án (csütörtökön) szolidaritásunk jeléül viseljünk kék szalagot!

A postásoknak is jár a bérfejlesztés!

A VDSzSz Szolidaritás támogatja a postai dolgozókat bérfejlesztésért folytatott küzdelmükben. Szakszervezetünk szerint a MÁV-csoportnál 2020. márciusában létrejött bérmegállapodáshoz hasonló mértékű bérfejlesztés lehet csak elfogadható a Magyar Postánál is. A koronavírus-járvány következtében sok magyar család került nehéz anyagi körülmények közé, ez alól a postások sem számítanak kivételnek. Épp ezért elfogadhatatlan, hogy idén még nem részesültek bérfejlesztésben.

A Magyar Posta Zrt. képviselettel rendelkező szakszervezetei sztrájk szervezésébe kezdtek a jogos béremelés érdekében. A VDSzSz Szolidaritás arra kéri a vasutasokat, tagjait, hogy 2020. augusztus 6-án szolidaritásukat kék szalag kitűzésével fejezzék ki a közszolgáltatásban ugyancsak nélkülözhetetlen szerepet betöltő postás munkavállalókkal!

Budapest, 2020. augusztus 5.

VDSzSz Szolidaritás

 

Jelentős előrelépések a tárgyalásokon, de egyelőre nincs megállapodás!

A hétfői (2020. augusztus 3-i) tárgyalási napon a munkáltató elmozdult az eddigi merev álláspontjáról és immár kormányzati felhatalmazással végre alapbérfejlesztésre is tett ajánlatot, amit azonban a jelenlegi formájában nem fogadtunk el. Tovább folytatjuk a menedzsmenttel az egyeztetést a kitűzött cél elérése érdekében, a mai napon (kedden) pedig a bérfejlesztést érintő kollektív munkaügyi vitában a sztrájktörvény szerinti egyeztető eljárást kezdeményezünk. Felhívjuk minden érintett figyelmét, hogy a sztrájktörvény szerinti egyeztetés ideje alatti egy alkalommal sztrájk tartható, azonban ennek az időtartama a két órát nem haladhatja meg. Ez az egyeztetés ideje alatt megtartott egyszeri, fentiek szerint korlátozott időtartamú sztrájk az úgynevezett figyelmeztető sztrájk. A sztrájktörvény indokolása szerint a javaslat az egyeztetés ideje alatt egy alkalommal legfeljebb két órára megengedi a sztrájkot, a megegyezést elősegítő eszközként. E sztrájkra az általános feltételek vonatkoznak. A sztrájkbizottság ennek jogi feltételeit az elmúlt napokban részletesen kidolgozta.

Reméljük, hogy minderre azonban nem kerül sor, célunk a mielőbbi, akár már a héten történő megegyezés!

Promocioskodok, Budapest, 2020. augusztus 4.

 

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !