Tisztelt Miniszter Asszony!


Bártfai-Mager Andrea
nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter
Budapest
Tárgy: A Magyar Posta 2020. július 13-ai bértárgyalási napon bemutatott munkáltatói ajánlatára tulajdonosi megkeresés
Tisztelt Miniszter Asszony!
Schamschula György vezérigazgató úr 2020. július 13-án bemutatta a Magyar Posta 2020. évre vonatkozó munkáltatói ajánlatát. Az ajánlat nem tartalmazott alapbér növekedésre vonatkozó százalékos mértéket, csak szenioritás alapú egyszeri kifizetést. A Magyar Postánál lévő érdekképviseletek egységes álláspontra jutottak abban, hogy a bemutatott ajánlat a postás munkatársakra nézve méltánytalan és elfogadhatatlan.
A Vezérigazgató úr által elmondottakat, és a munkatársak érdekeit figyelembevéve, januárig visszamenőlegesen – az egyszeri juttatáson felül – 2020. évre vonatkozóan 10 %-os bértömegnövekedést tekintünk tárgyalási alapnak.
A munkáltató tájékoztatása szerint a bértárgyalás 2020. július 20-án folytatódik, amelyre várjuk a tulajdonos képviselőjét.
A KVKF plenáris ülés alkalmával a Magyar Posta is megkapta a felhatalmazást és a keretek tekintetében az iránymutatást a bérajánlatok megtételére, viszont a mi esetünkben az érdemi bértárgyalás nem kezdődött meg.
A Postások ennek ellenére is a járványügyi veszélyhelyzetben az élvonalban lelkiismeretesen végezték munkájukat, ezért elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a pandémiás helyzet által generált veszteséget a Magyar Posta esetében csak a munkavállalóknak kell viselnie. A többi állami tulajdonú vállalatnál megvalósult a bérfejlesztés és a veszélyhelyzet okozta bevételkiesés ellenére is a munkaerőmegtartás mellett folytatják tevékenységüket.
A 2019. évben végrehajtott bérfejlesztéssel a postai munkavállalók bére a nemzetgazdasági átlagtól való lemaradása 12 %. Amennyiben a tulajdonos szándéka az, hogy elmarad az idei évi alapbérfejlesztés, akkor behozhatatlan szakadékot eredményez a postai munkavállalók bérében.
2/2
Az érdekképviseletek a postás munkavállók megbecsülése, szociális és gazdasági érdeke védelmében 2020. július 18-án (szombaton) békés demonstrációt tartanak. Szíveskedjen biztosítani az Önnek szóló petíció átvételét.
Budapest, 2020. július 15.
Üdvözlettel:
Postás Szakszervezet Tóth Zsuzsanna elnök
Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége Andrássy Tiborné elnök
Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége Ádám István elnök
Kézbesítők Szakszervezete Tusz Ferenc elnök

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !