Levél a Miniszter Asszonynak


Bártfai-Mager Andrea
nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Budapest
 

Tárgy: A Magyar Postán lévő érdekképviseletek egységes álláspontja a 2020. március 11-i bértárgyalási napon elhangzottakra

 
Tisztelt Miniszter Asszony!
 

Az érdekképviseletek a mai napon (2020.március 11-én) folytatott bértárgyalást követően, egyeztettek, és egységes álláspontra jutottak.
A KVKF plenáris ülés alkalmával Dr. Fónagy János államtitkár úr tájékoztatása szerint minden munkáltató legfelsőbb vezetője megkapta a felhatalmazást és a keretek tekintetében az iránymutatást a bérajánlatok megtételére, az érdemi bértárgyalások megkezdésére, lefolytatására.
Az egyeztetés alkalmával érdemben nem kezdődött el a bértárgyalás, mert a munkáltató a bérajánlat helyett ismételten a munkavállalók türelmét kérte, a kormány által kezdeményezett Magyar Postára vonatkozó uniós irányelv felülvizsgálatára hivatkozva.
A munkavállalók nagyobb csoportját érintő jövedelem kiesés miatt elhatalmasodott az elégedetlenség és a felfokozott bizonytalanság. Az Európai Bizottságtól érkező pozitív fejlemény megérkezéséig és a már elhúzódó tárgyalások lefolytatásának idejére elengedhetetlenül intézkedésre van szükség.
A posta helyzete és a szabályozási környezet nem most vált ismeretessé a tulajdonos részére. A lehetőség késői felimerése és az elhúzódó tárgyalások tovább rontják a munkaerőpiaci helyzetnek való kitettséget.
Amennyiben nem születik mielőbbi megállapodás, amely megnyugtató helyzetet teremt a munkavállalók körében, akkor a szakszervezetek kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek.
Budapest, 2020. március 12.
Üdvözlettel:

Postás Szakszervezet Tóth Zsuzsanna elnök
 
Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége Andrássy Tiborné elnök
 
Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége Ádám István elnök
 

Kézbesítők Szakszervezete Tusz Ferenc elnök

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !