Tájékoztatás a bértárgyalásról


Tárgy: Tájékoztatás a bértárgyalásról

 

Kedves Munkatársak!

 

A bértárgyalás a mai napon folytatódott, amelyen a munkáltató és a szakszervezetek képviselői vettek részt. A megbeszélésen Schamschula György vezérigazgató úr személyesen adott tájékoztatást a szakszervezeteknek a Magyar Posta helyzetéről, felvázolva a vállalat jövőképét, ezen belül a következő 3 évre tervezett intézkedéseket, melyek elsősorban a szolgáltatások minőségének javítását, valamint a működés hatékonyságának javulását célozzák. A vállalat jövőképét a menedzsment az elmúlt hetekben mutatta be a szélesebb vezetői kör részére (TOP65, TOP 200 fórumok), a jövő héten kapnak róla tájékoztatást a postavezetők és a logisztikai üzemvezetők, ezt követően kerül a munkavállalói kör részére bemutatásra.

 

Schamschula György vezérigazgató úr kiemelte, hogy a munkáltató és a szakszervezetek közös szándéka: fenntartható bérfejlesztési megoldást kell találni. A Posta mozgástere a béremelésre rendkívül szűk. Ismert, hogy az állam, mint tulajdonos nem adhat forrást bérfejlesztésre. A Nemzeti Vagyonért Felelős Tárca Nélküli Minisztérium azonban felhatalmazást kapott a Kormánytól arra, hogy az Európai Bizottsággal tárgyalásokat kezdeményezzen a Posta vonatkozásában a szabályok alóli mentességről, az állami többlettámogatás lehetőségéről.

 

A bértárgyalások heti rendszerességgel folytatódnak. A tárgyaló felek közösen is keresik a lehetőségét, hogy a bérfejlesztésre fordítható többlet forrásokat megtalálják. A munkáltató ígéretet tett arra, hogy folyamatosan tájékoztatást ad a brüsszeli tárgyalások előremeneteléről.

 

Humánerőforrás Főigazgatóság

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !