Bártfai-Mager Andrea Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Részére


kormany.hu

Nemzeti Vagyonnal Kapcsolatos Parlamenti Ügyekért Felelős Államtitkár

A kormány partner az érdekképviseleti egyeztetésekben

2020. február 26. 15:23

A 2020. február 20-án kelt szakszervezeti felhívásban a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) munkavállalói oldala azt igényelte, hogy a kormány 2020. február 25-ig hívja össze a KVKF-et. Ennek a kormány 2020. február 24-én eleget tett azzal, hogy a KVKF-et 2020. március 3-ára összehívta. A meghívóban szerepel a 2020. évi bértárgyalás.

A kormány az elmúlt években az ország teherbíró képessége által lehetővé tett körben minden esetben korrekt résztvevője volt az érdekképviseleti egyeztetéseknek. Elősegítette, hogy a munkaadók és a munkavállalók az egész társadalom érdekét szolgáló munkabékét megőrizzék. Ezt bizonyítja egyebek mellett a korábban három évre megkötött, végeredményben közel 40 százalékos béremelést biztosító megállapodás és az azt követő egyéb vállalati bérintézkedés.

Ennek ismeretében a VDSzSz Szolidaritás felhívását indokolatlannak, megállapításait megalapozatlannak tartjuk. Kérjük, hogy a VDSzSz Szolidaritás az elmúlt évekhez hasonlóan működjön közre abban, hogy a bértárgyalások sikerrel végződjenek, biztosítva a munkavállalók és az egész társadalom érdekeit.

(NVTNM Kommunikáció)

Válasz:

Bártfai-Mager Andrea

Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

részére

Tisztelt Miniszter Asszony!

Meglepődve olvastuk a kormany.hu oldalon február 26-án megjelent közleményt, mely szerint "a VDSzSz Szolidaritás felhívását indokolatlannak, megállapításait megalapozatlannak tartjuk."

Felhívjuk Tisztelt Miniszter Asszony figyelmét, hogy a VDSzSz Szolidaritás nem önmagában fogalmazta meg az idézett – álláspontunk szerint – indokolt és megalapozott felhívást, hanem a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (továbbiakban: KVKF) munkavállalói oldalának egységes álláspontját koordinálta és továbbította azt az érintettek részére.

Bizonyára értesült róla már Miniszter Asszony is, hogy ez a Fórum nem csak a vasút, hanem minden, a köztulajdonban működő, közszolgáltatásokat közvetlenül érintő gazdasági döntés előkészítésében tölthetne be fontos szerepet. Létrehozásának elvi alapja a közszolgáltatások minőségi fenntartása és fejlesztése, a köztulajdon védelme és a nemzetgazdaság versenyképességének erősítése. A Kormánnyal ezen a Fórumon kötött eddigi megállapodásokat sikeresnek és eredményesnek ítéljük, mely nagyban hozzá tudott járulni a közszolgáltatások színvonalának fenntartásához, amit az általunk képviselt munkavállalók megfeszített munkája alapozott meg.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Sajnáljuk, hogy hivatalba lépése óta még egyetlen személyes találkozó sem jöhetett létre Ön és az érintett szakszervezetek között. Ugyanakkor bízunk benne, hogy a KVKF márciusi ülésén olyan ajánlatot tesz a kormány, amely szükségtelenné teszi az elindított kollektív munkaügyi viták következményeként a munkabeszüntetések megszervezését.

Budapest, 2020. február 27.

Tisztelettel:

A KVKF munkavállalói oldala

 

 

 

 

 

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !