Munkaerőhiány és annak kezelése


   

Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége

1125 Bp. Szarvas Gábor u 9/b.

Kézbesítők Szakszervezete

1158  Bp. Szűcs István u. 18 fsz. 12.

e-mail: kesz2006@gmail.com

 

            Budapest, 2018.09.25.

Balázs-Pécsi Tünde Osztályvezető részére

Humánerőforrás főigazgatóság

 

Tárgy: munkaerőhiány és annak kezelése

 

Tisztelt Osztályvezető Asszony!

 

A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (POFÉSZ) és a Kézbesítők Szakszervezete közös konzultációt kezdeményezett 2018. március 7-én a Munkáltatónál a dolgozók által jelzett problémák miatt, amelyek az elrendelt rendkívüli munkavégzés jogszerű ellentételezéséhezkapcsolódtak, s a túlmunka elszámolása, illetve szabadidőben való megváltása kérdését kértük megvitatni. A jelzett problémák megoldására azonban nem került sor, a konzultáció eredménytelen volt.

 

Szakszervezeteikhez azóta is folyamatosan érkeznek az újabb munkavállalói megkeresések.A kézbesítő kollégák az országos létszámhiány miattkialakult helyi feszültségek megoldása érdekében naponta felszólalnak. Budapesten rendszeresen hosszabb ideig visznek két k9rzetet a kézbesítők, nincs feltöltve a helyettesi létszám, olyan munkatársak is rendszeresen kézbesítenek, akiknek nem ez az eredeti munkaköre. A vidéken a dolgozókat megkérdezésük nélkül, előre kiírják egész hónapra osztott járásokban való kézbesítésre. Ilyen eset volt 2018. szeptember 17-én Debrecen 2-es postán, ahol 3 kézbesítő jutott 5 körzetre. Az egyik kézbesítő kolléga jelezte, egészségügyi helyzetére való tekintettel most nem tud a saját körzetén felül vállalni plusz munkát. A helyi csoportvezető ezt nem vette tudomásul, ezért a kézbesítő kolléga elment az orvoshoz, ezután két kézbesítőre jutott öt körzet. Ez az eset nem először fordul elő, a helyi vezetés nem veszi figyelembe a kézbesítő korát, egészségügyi állapotát és rendszeresen kiírják szabadságra, H napra a kézbesítőket úgy, hogy társának az ő megkérdezése nélkül kell osztott járásokat vinni. Ez a túlterhelés rontja a dolgozók egészségügyi állapotát és jelentősen megnöveli a fluktuációt, az új és régi dolgozóknál egyaránt.

Kérjük, vizsgálja meg a munkáltató Debrecen 2-es posta létszámellátottságát, a fluktuációját, mivel az emberi bánásmóddal is vannak problémák. A fenti megoldást a munkáltató általi erőfölénnyel való visszaélésnek tekintjük. Mivel ez a megoldás nem egyedi eset, és nem kizárólag a kézbesítőknél, hanem pl. csomagkézbesítőknél is országosan gyakorolja a munkáltató, ezért egyeztetést kezdeményezünk.

Ehhez a témához kapcsolódik a másik örök kérdés, a gépjárművezetők szolgálati beosztása, a heti pihenőidő, és a rendkívüli munkavégzés negyedéves keretének aránytalan túllépése. A szabadságnapok kiadása, jobban mondva ki nem adása. Hamarosan véget ér a 3. negyedév, közeleg az év végi csúcsforgalom, mely talán már nem is csúcs, hanem a megnövekedett logisztikai forgalom tetőzése.

Az elmúlt két évben tájékoztatást adott a Munkáltató a kiemelt feladatokra való felkészülésről, az ehhez kapcsolódó többlet juttatások feltételeiről. Sajnálatos módon az idei évben erről nem kaptunk tájékoztatást, de az ígéret ellenére még az előző évi tapasztalatokról sem kaptunk végleges összeállítást, melyet ezúton is hiányolunk.

A munkavállalók várják és számítanak rá, hogy az előző évekhez hasonlóan, a megnövekedett forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében többletjuttatásban részesüljenek. Kérjük ennek lehetőségéről tájékoztassa a Munkáltató szakszervezeteinket!

A jelen levelünkben leírt körülmények több jogi problémát is felvetnek, amelyeket haladéktalanul szükséges rendezni. Álláspontunk szerint a fent leírt munkakörülmények érinthetik a munkavállalók, elsősorban a kézbesítők és a gépkocsivezetők munkahelye megváltoztatásának, továbbá a munkaidejük beosztásának jogszerűségét, a többletmunkák elszámolásának mikéntjét, s ami a legfontosabb, az érintett munkavállalók egészségi állapotát, amely a munkavégzés elvárt intenzitásának rendkívüli megnövekedése miatt romolhat, s ez egyúttal az érintett munkavállalók esetében anyagi veszteséget, kárt is okozhat számukra.

Mindezek alapján, mivel korábbi, ez év márciusi kezdeményezésünk alapján, a fenti problémák kezelésére nem történt semmilyen érdemi intézkedés a Munkáltató részéről, a Munka Törvénykönyve 272. § /5/ bekezdése alapán ismételten konzultációt kezdeményezünk a jelen levelünkben írt helyzet sürgős megoldására.

Várjuk válaszukat a konzultáció idejének és helyének megjelölésével.

 

Tisztelettel és üdvözlettel:

 

 

Ádám István elnök                                                       Tusz Ferenc elnök

POFÉSZ                                                                           KÉSZ

 

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !