Lapszemle 2016. IX.13.


 

Visszadobta az ügyészség a Spéder ügyében érkezett feljelentést

 

A feljelentés nem az FHB és az Index tulajdonosa ellen, hanem azok ellen az állami döntéshozók ellen irányult, akik segítették Spéder Zoltán befolyásszerzését a Magyar Postánál. Főként Németh Lászlóné lélegezhet fel, miután az ügyészség úgy látja, az MSZP-s feljelentő nem elég pontosan jelölte meg, milyen belső szabályzatra alapozza a hűtlen kezelés gyanúját.

 

Nem nyomoz az ügyészség Spéder Zoltán Magyar Postán belüli befolyásszerzése miatt – adta hírül a 444.

 

A feljelentést az MSZP frakcióvezető-helyettese, Szakács László tette azok ellen a politikusok és állami tisztségviselők ellen, akik korábban helyzetbe hozták Spéder Zoltánt a Magyar Postánál. A feljelentés szerint 2013 ősze és 2014 tavasza között a Magyar Posta irányításának jelentős része Spéder Zoltán érdekeltségeihez került, miközben ő ezért nem fizetett a Posta értékéhez mérhető összeget. Az állami döntéshozók nemcsak tudtak erről, hanem támogatták is a befolyásszerzést: kormányhatározatok és postai közgyűlési határozatok betonozták be a folyamatot.

 

Az ügyészség azzal az indokkal nem indított nyomozást, hogy állami cég vezetője nem követhet el hivatali visszaélését, illetve hogy Szakács László nem elég pontosan jelölte meg, milyen belső szabályzatra alapozza a hűtlen kezelés gyanúját.

 

Az ügyészség döntése azért is érdekes, mert tavasszal mintha kilövési engedélyt adtak volna ki Spéder Zoltán, az FHB és az Indexet is kiadó CEMP tulajdonosa ellen, lesifotókkal, hatósági vizsgálatokkal, házkutatással megspékelve. Ezelőtt Spéder látszólag kifejezetten jó kapcsolatban volt a kormánnyal, egyre nagyobb befolyást szerezve az állami közműszolgáltatóban, a takarékszövetkezetekben és a postában.

 

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a június 30-i kormányinfón kifejezetten biztatta Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ha érkeznek feljelentések, legyenek bár névtelenek, minden esetben rendeljenek el nyomozást Spéder Zoltán ügyeiben. Felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Postánál három ügyben is csalás gyanújával vizsgálódnak a hatóságok.

 

A 444 szerint az ügyészség mostani határozata után főként Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter és volt postaügyi államtitkár lélegezhet fel, mert fontos szerepe volt a postával kapcsolatos döntésekben. Ugyanígy Spéder Zoltán is megnyugodhat, mert így nem merül fel, hogy törvénytelenül szerezte befolyását egy állami cégben.

 

A lap úgy tudja, a Spéder elleni kormányzati hadjárat az után állt le, hogy kiszivárgott, Spédernek vannak hangfelvételei Orbán Viktorral és Roghán Antallal folytatott telefonbeszélgetéseiről. A Spéder elleni rendőrségi és NAV-vizsgálatok sem jutottak semmire.

 

 

 

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !