Tájékoztatás a Magyar Posta ellen irányuló sajtótámadások kapcsán


Tájékoztatás a Magyar Posta ellen irányuló sajtótámadások kapcsán

 

 

Az elmúlt hetekben több sajtóorgánumban is félrevezető állítások jelentek meg a Magyar Posta Befektetési Szolgáltató Zrt. működésével, valamint a pénzügyi termékek nyújtásában partner FHB Bankcsoporttal történő együttműködéssel kapcsolatban. A Magyar Posta minden esetben sajtó-helyreigazítást küldött az inkorrekt tájékoztatást adó orgánumoknak, mivel közléseik súlyos jogsértések – köztük a tiltott piacbefolyásolás és a rágalmazás – megalapozott gyanúját vetik fel.

 

A félrevezető közlések megfelelő helyreigazíttatása központilag történik, azonban a postahelyeken előfordulhat, hogy a munkatársaknál olyan ügyfelek jelennek meg, akik a helytelen információkat tartalmazó cikkekre, híradásokra való hivatkozás mentén kérdéseket tesznek fel. Éppen ezért fontos, hogy minden kolléga megfelelő információkkal rendelkezzen.

 

  1. Nem igaz az az állítás, hogy a Posta százmilliókat veszít a Magyar Posta Befektetési Zrt. kötvényeinek és befektetési jegyeinek értékesítésével. A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Posta a korábbi, tisztán külföldi tulajdonú befektetési szolgáltató befektetési termékeinek értékesítése helyett a 100%-ban magyar, és 50%-ban saját tulajdonú leányvállalatának a szolgáltatásait értékesíti; a Posta a termékfejlesztésekben egyenrangú partnerként vesz részt, ezáltal a postai ügyfélkör igényeinek megfelelő, egyben biztonságos megtakarítási formákat képes közvetíteni.

 

  1. A Magyar Posta Befektetési Zrt. a közelmúltban indult, folyamatosan fejlődő szolgáltató, mely esetében a cég tulajdonosai a szükséges tőkét az üzleti terveknek megfelelően, a tulajdoni arányukban biztosítják.

 

  1. A Magyar Posta kizárólag állampapírokat, valamint befektetési jegyeket értékesít, de magas kockázatú befektetési jegyek nem szerepelnek a kínált termékkörben. Az ügyfeleink kezében lévő megtakarítási állomány túlnyomó többsége állampapír, amelynek tőke és kamat megfizetését az állam garantálja!

 

  1. A Magyar Posta Befektetési Zrt. teljes tevékenységének felügyeletét a Magyar Nemzeti Bank látja el, ami – a törvény által előírt belső működési előírásokon (különösen a belső ellenőrzés, megfelelési vezető, kockázatkezelés, könyvvizsgálat, tulajdonosi és felügyelő bizottsági kontroll) felül – a törvényi kötelezettségeknek és szabályozóknak történő teljes körű megfelelést szolgálja.

 

  1. Több orgánum is tévesen azt sugallta híradásaiban, hogy az értékesítést végző postai munkavállalók nem adnak megfelelő tájékoztatást az ügyfeleknek. Ezzel szemben a valóság az, hogy a befektetési termékek értékesítésébe bevont munkavállalói kör rendszeres és kellő mélységű oktatásban részesül, tisztában van a kezelési renddel, amelynek betartása rendszeresen ellenőrizve van.

 

  1. A Magyar Posta Befektetési Zrt. iránt az ügyfelek bizalma kimagasló, amelyet bizonyít a folyamatos növekedés. A Magyar Posta jelenleg csaknem 650 milliárd forintos megtakarítási állományt közvetített, a Magyar Posta Befektetési Zrt.-nél vezetett értékpapírszámlával jelenleg 46.000 ügyfél rendelkezik.

 

A Magyar Posta megteszi a szükséges jogi lépéseket minden olyan esetben, amikor a Magyar Posta Csoport bármely tagjának jó hírnevét vagy üzleti érdekeit megsértik!

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !