Jó évet zártunk


Sikeresen eljutott Erdélybe ez a szépirodalmi és a szakkönyvekből összeállított több ezer kötetes kiskönyvtár, amelyet a
Szentjobbi Általános Iskolának ajándékoztunk. Ebben az évben a korábbiakhoz hasonlóan, a POFÜSZ  Központi Könyvtárból ésletéteiből egyaránt sokan kölcsönöztek, igyekeztünk minden külön kérésnek is eleget tenni.
Programjaink leginkább a József Attila emlékévhez kapcsolódtak. Könyvtárunk közönségszervezésének köszönhető mint ahogy arról előzőleg már részletesebben beszámoltunk -, hogy több száz postás vehetett részt a Budapest különböző színházaiban rendezett emlékműsorokon.
Az országos irodalmi pályázatra a postás szülők gyerekeitől 158 hosszabb – rövidebb alkotás érkezett, a nyertesek, Sztakhó Nikolett (Debrecen PFÜ), Halász Olivér (OLK) és DubaRenáta (Bp. 70 Posta) ünnepélyes keretek között a Benczúr Házban értékes könyvjutalmat vehettek át, illetve az iskolakezdés után élvezhették a megérdemelt Balaton parti nyaralást.
Tavasszal 22-26-17 fős csoportokkal jó hangulatú irodalmi sétákat tettünk. Az időjárás is kegyeibe fogadott minket, s a Margit-sziget lombjai alatt- egy-egy spontán előadott versrészlettel színesítve – tizenegy költő, író szobránál emlékeztünk meg annak életéről, munkásságáról, műveiről.
A június végi olvasótábor résztvevői az élvezetek halmazában nem csak a Hotel Lelle és a Balaton adottságait használták ki maximálisan.
A tíz nap alatt száz vers hangzott el – az iskolában megtanultak kórusszerű aláfestésével – nem csak videó felvételről neves színézszek előadásában, hanem a gyerekek is elmondták, vagy felolvasták azokat, amelyek számukra a legkedvesebbek.
       
Akik szeretnek kirándulni is, azokkal „József Attila nyomában” többek között elmentünk a költő egyetemi éveinek színhelyére, Szegedre, Makóra, ahol gimnáziumba járt, s több csoporttal is felkerestük a balaton-szárszói emlékházat.
Novemberben minden csütörtökön 16-tól 17 óráig különböző filmvetítésekrehívtukazérdeklődőket amelyekből megismerkedhettünk József Attila korával, kortársaival, barátaival.
Nagy örömömre hónapról- hónapra nagy érdeklődés és elismerő szavak kíséretében még a mai napig is járja az országot a Központi Könyvtárban még áprilisban megnyitott kiállításunk.
Jó érzés, hogy még a vártnál is többen csatlakoztak a meghirdetett programokhoz, amelyeknek igazán jó hangulatát a családias légkör tette teljessé.

Horvátth Károly

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !