Az ezüst és a réz védi egészségünket!


Mindenki előtt ismert, hogy az ezüstöt és a rezet több ezer éve használja az ember különböző ékszerek és használati tárgyak készítéséhez. Azt viszont kevesen tudják, hogy vannak olyan rezet és ezüstöt tartalmazó
gyógyászati eszközök, ameylyek a mozgásszervi beetgségekben szenvedőknek a gyógyulás reményét, lehetőségét ígérik.
Erről beszélgettünk Lóránth Józseffel.     
- Mire használhatjuk az ezüstöt?
Az ezüst baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonsága alapján több ezer éve használják. Az ókorban még ugyan nem is ismerték sem a baktériumokat, sem a vírusokat, viszont megfigyelték,hogy a kőkorsóba tett ezüstpénz képes a vizet fertőtleníteni és így a több nap alatt sem poshad meg. Legmodernebb víztisztítókban ma is a rezet és ezüstöt használnak.
Az ezüstnek ma már ismert egy csodálatos tulajdonsága. Az emberi bőrrel érintkezve képes a bőrfelületén élő gombákat, baktériumokat pusztítani, anélkül, hogy toxikus hatással lenne ránk. Az ezüst-szálat tartalmazó ezüstzokni elpusztítja a lábszagkeltő kórokozókat. Segíti a gombás, töredezett bőr gyógyulását. Sajnos a körömgombát önmagában nem képes elpusztítani, viszont más, elsősorban belsőleg szedett gombaölő kezelés kiegészítője, mivel meggátolja a visszafertőződést. Az ezüst nagyon jó elektromos és hővezető is. Ez a tulajdonsága beindítja a vérkeringést. Többen visszajelezték, hogy megszűnt a lábfázásuk.
- Ez azt jelenti, hogy a postásoknak is javasolható ezüst zokni?
Aki sokat van zárt cipőben, annak a lábán könnyen elszaporodhatnak a kórokozók. Az ezüst képes ezt meggátolni.
- A réz miben segíthet bennünket?
Kevesen tudják, hogy a réz a harmadik legfontosabb nyomelem. Hiánya vérszegénységet, reumatikus fájdalmakat, csontritkulást, fáradságot okozhat. Régóta megfigyelték, hogy a réztartalmú ékszerek csökkentik a reumás fájdalmat. Ma már bizonyított, hogy a réz képes a bőrön keresztül felszívódni és így pótolhatja a kóros rézhiányt. A rézszövetből készült derékvédő például
melegíti a lumbál-szakaszi izmokat, csökkenti a görcsös állapotot és belőle felszívódó réz biokémiailag is segíti a gyógyulási folyamatokat. A réz derékvédőt a nők menstruációs görcsök csillapítására is szokták használni. A csuklópántból a réz könnyen felszívódhat, így a csuklófájdalmakon kívül a rézhiány pótlásra is használható. A réztrikó egész gerincre lazító hatással van. Ez nagyon előnyös az összes ülő foglalkozás esetén (irodai munkáknál, gépkocsi vezetéskor), megterhelő fizikai igénybevételkor.
Ma már ismert, hogy a réz rugalmassá, simává teszi a bőrt. Emiatt egyes krémek is tartalmaznak nagyon finomrézport.Véleményem szerint a réz használata sok népbetegség megelőzésének egyik fontos eszköze lehetne.
Sokan tán azért is nem használják, mert túl egyszerű.           
A termékek iránt érdeklődni: 1425 Budapest, Népszínház u 27. szám alatt lehet. Tel.: (1) 333-9581

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !