A foglalkoztatás biztonsága


A foglalkoztatás biztonságát, bővítését, az álláskeresők esélyeinek javítását és a fekete munka visszaszorítását szolgálják az év elejétől életbe lépő intézkedések - mondta Csizmár Gábor szakminiszter.
Évzáró sajtótájékoztatón tekintette át a munkaügyi tárca vezetője a 2006. január elsejétől hatályba lépő jogszabály-módosításokat és intézkedéseket. Hangsúlyozta: a Munka törvénykönyvének módosításánál az Országgyűlés tiszteletben tartotta az Országos Érdekegyeztető Tanácsban született megállapodást és csaknem egyhangúan fogadta el a beterjesztett javaslatokat.
A változásokról szólva fontosnak ítélte, hogy a minimálbér garantáltan eljusson az érintettekhez, ne lehessen “örökös” kölcsönzött munkaerő státuszban tartani embereket és a kismamák dolgozhassanak a GYES mellett.
A változások másik iránya, hogy a munkaügyi ellenőrzés a fekete foglakoztatás feltárására irányul és növekszik a büntetés mértéke. Állami támogatást csak rendezett munkaügyi kapcsolatokkal nyerhetnek el a vállalkozások. Másfelől viszont jelentősárulékkedvezményt kaphatnak a mikro-, kis és középvállalkozások a foglalkoztatás bővítéséhez.
Ingyenes képzési lehetőséghez jut több tízezer ember. A felnőttképzés támogatási rendszerének változásai révén pedig javulnak az elhelyezkedés, a munkapiacra való visszatérés esélyei.
Január elsejétől módosulnak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához nyújtott támogatás feltételei is, de még egy “türelmi” ideig egymás mellett él a régi és új rendszer.Csizmár Gábor emlékeztette a sajtó képviselőit a 2005. év során elindított programokra, amelyek természetesen folytatódnak az új évben: mint a téli közmunka, az un. kék munka, a pályakezdőket segítő Start, és az álláskeresőket ellátó teljes rendszer kialakítása. Bejelentette, hogy január közepén várható a munkahelyteremtő pályázat, valamint a civil
szervezeteknek szóló pályázat megjelenése. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy elkészült az irányelv a munkavégzés alapjául szolgáló szerződések minősítéséhez.           
A Munkaügyi Ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. Törvény módosítása.
Módosultak a bírságtételek (30 ezertől - 20 millió forintig terjed az eddigi maximum 6 millió helyett). De bírság kiszabására már akkor is sor kerülhet, ha a munkaügyi jogszabály megsértése csupán egy munkavállalót érint, azonban a jogsértés súlyos. Differenciált bírságtételek jelennek meg attól függően, hogy a munkáltató egy vagy több jogsértést követ
el, illetve abból a szempontból, hogy a jogsértések csak egy vagy több munkavállalót érintenek-e.
Differenciál a szabályozás abból a szempontból is, hogy a foglalkoztató hány alkalmazottat foglalkoztat, egyéni vállalkozónak nem minősülő munkáltató követi-e el a jogsértést, illetveaszerint is, hogy a munkaügyi ellenőrzés első alkalommal vagy ismételten állapította-e meg ugyanazt a munkaügyi jogsértést.

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !