A 2006. évi bértárgyalásról – utólag


Az IMÉSZ egyetértésben a POFÉSZ tagszervezeteivel a Magyar Posta Rt. által felajánlott béremelést elutasította a következő indokok miatt:   
1. Bérfeszültségek kezelése. Köztudott, hogy az informatikán belül nagyon nagy a bérfeszültség, különös tekintettel az üzemeltetői feladatokat ellátó munkatársakra. „Történelmi” okokra visszavezethetően ugyan- abban a munkakörben dolgozók, ua. területen jelentős bérkülönbséggel végzik ugyanazt a munkát, csak azért, mert az egykori felső vezetőjük értük kiállt, a csapat másik feléért viszont a hasonló pozícióban lévő vezető pedig nem. Szerettük volna eltüntetni, vagy legalább csökkentetni ezeket a réseket.
 2. Kulcsember megőrzés. Mint tudjuk, az utóbbi időben jó néhány olyan kolléga távozott a cégtől, akiknek hiányát bizony megéreztük, akiknek tudására szükség van. A munkaerőpiacon
bizony az itteni béreknek 2-3 szorosáért is elkapkodják őket, amivel jelenleg nem tudunk versenyezni, ez tény. Naivság lenne azt kérni, hogy az ilyen emberek kapjanak rögtön piaci bért, mert tudjuk, hogy ez így nem megy azonnal. Viszont sajnos ennek a módjában sem sikerült
megállapodni. Az tény, hogy az informatikán van néhány kiemelten magas fizetésű kolléga, de a kulcsemberek nem (mindig) ők. Kulcsemberek azok, akik ismerik a posta informatikai, szervezeti működését, és bármikor beállíthatók egy esetleges nagyobb volumenű probléma megoldására. És bizony, közöttük sok az alacsonybérű.
3. Közeledés a piaci bérekhez. Ez talán a legnagyobb probléma a területen.
Nem megoldható egy lépésben, de ha sikerült volna találni olyan megoldást, amellyel a kereset növelhető (ösztönző, vagy bármi hasonló juttatás), azt a megoldást is szívesen fogadtuk volna.
4. Létszám. A halmozódó feladatok, és a több műszakos munkarendre való átállás miatt még szükség lett volna létszámbővítésre is, de ezt a munkáltató nem tartotta indokoltnak
A teljes hitelesség kedvéért meg kell jegyeznem, hogy a munkáltatói oldal a tárgyalások alatt végig nagyon korrekt volt, a tőlük telhető maximális segítséget megadták (pl.: adatszolgáltatás) a döntésekhez. Az, hogy ez így alakult, hogy ezt a bérmegállapodást a Szövetség és a POFÜSZ nem írta alá, az nem rajtuk múlott, hanem azon, hogy mindkét oldalnak megvolt a maga felhatalmazása arra, hogy milyen kereteken belül tárgyalhat és fogadhat el valamit. Sajnos
a Szövetség szervezetein kívül más érdekképviseletek nem támogatták ezeket a kéréseinket, sőt még voltak, akik ócska szóviccet faragtak belőle, vagy ellenünk fordultak színlelt felháborodással.
Ezek az emberek vagy pillanatynyi érdekük, vagy szűklátókörük miatt nem veszik észre, hogy ma már az élet minden területén ott van az informatika.
Szolgáltatásai nélkül nem működhet egyetlenegy cég sem.
A versenyképesség megőrzéséhez viszont komoly informatikai fejlesztések kellenek, mivel a piac egyre jobban igényli a fő és kiegészítő elektronikus szolgáltatásokat, és akkor még csak szinten vagyunk, de nem a vezető helyen. A vezető helyhez sokkal több kell. Minimum jól képzett ember, az emberhez pedig pénz. A nélkül, vizszont szép lassan be lehet zárni a boltot, mert amint felszabadul a piac, a konkurencia el fog minket söpörni. Az informatika hosszú távú befektetés, de meg kell tenni, mert különben nincs jövőnk, mint Magyar Posta Rt., informatikusok látjuk ezt. Bízom benne, hogy egyre többen fogják ezt így gondolni mások is.                           

Kovács Róbert
az IMÉSZ elnöke

 

Új hozzászólás


Hozzászóló neve: 
Hozzászóló neve: 
Biztonsági kód
Biztonsági kód:

Pofész a Facebookon!

Postás Harsona legfrissebb számának (2012.03.) letöltése
A 2012-től érvényes Munka Törvénykönyvének letöltése
Kollektiv Szerzödés 27-53 módositásokkal (Hatályos 2012 február 1-töl)
Kedvezményes üdülési lehetőség tagjainknak
Üdülési jelentkezési lap
2011 © Trigrand Kft.              HÍREK LETÖLTÉS TAGSZERVEZETEK KAPCSOLATOK FÓRUM ADMIN
          Ajánlott minimális képernyő felbontás: 1024*768.          Ön a   . látogatónk  !